lördag 3 april 2010

Glad påsk!

Nu fokuserar vi på dom gröna, friska cellerna!

Så är det påskafton. Känns hittills att påsken börjat mycket, mycket bättre än förra. Det går ju inte att jämföra så, det vet jag, men tankarna vandrar lätt tillbaka till förra påsken eftersom det var då Antons besvär förvärrades och vi blev "fast" i sjukhusvärden.

Och fast jag inte vill det, så får jag ibland upp grejer i minnet som gör att jag hamnar tillbaka i tiden. Igår skulle jag hämta ut medicin åt Anton, då fick jag se på hans medicinlista att nu har han bara en medicin kvar på listan, som skrevs ut den 3/5-09, fick massor utskrivna då. (För övrigt har han en lååång lista fortfarande, blev nästan 3 papper jag fick ut senast...) Tillbaka till den 3/5, så var det den dagen vi fick åka hem efter 3 veckor med "korvstoppning" på sjukhuset och vi skulle stå på egna ben hemma. Fy vilken jobbig känsla, det var riktigt obehagligt,visserligen bra att få komma hem, men skrämmande att inte ha tryggheten till personal i närheten. Det gick ju bra och som tur är har vi haft möjlighet att ringa både barnavdelningen här och 95A i Ua och det har vi gjort, för när det är natt tex. och Anton vaknat och haft ont eller andra besvär då är man ganska liten...

Tänkte berätta om ett bra hjälp/läromedel vi fick precis i början också. En "portfölj" med magnetbilder som har att göra med cancer hos barn, för att de lättare ska förstå. Vad jag förstått får alla barn som insjuknat i cancer en sådan och lite olika bilder för vilken diagnos man har. Det som är på fotot är guldmedicin (cytostatika) och de gröna gubbarna är friska celler och det andra ser ni ju själva vad det är. Vi har massor med bilder till, barn med och utan hår, skelett. benmärg, peruk, "mammaceller", vita blodkroppar, cancerceller (usch) osv, osv. Tyvärr har vi varit lite dåliga på att använda dom, men nu har vi satt upp några av dom på Antons medicinskåp. Men visst är det lite finurligt!

Ha en bra påsk nu, det tänker vi försöka ha!

5 kommentarer:

Tigrinnan sa...

Ja, visst är magnetbilderna bra. Min skrutta tittade på dom mycket i början. Nu bara ibland. Men hon pratar om dom. Så det märks att dom gör gott i ett litet 4-årigt huvud som hennes.
Ha en fortsatt mysig helg!
Kram

Anonym sa...

Hej Camilla och Anton!

Glad Påsk på er! Saknade er på lekis i måndags... Var var ni? Kommer ni på tisdag? Det gör vi, tar med Julia också... Många kramar från Helen o Frida

Åsa och Emil sa...

Vad roligt då kanske vi ses allihopa,för vi kommer och det blir nog tankning av trombocyter =). Ha en bra helg!

Anna sa...

Hej! Hoppas ni får en fortsatt fin Påsk! Kram Anna

Camilla sa...

Hej Åsa och Helen! Vi kommer också på tisdag, hoppas vi ses! Kram Camilla.