onsdag 24 mars 2010

Inlägg nummer 100; Mediciner.

En smal liten Anton på vår tredje dag i Uppsala i april förra året.

En tanke slog mig i morse; hur skönt det är de morgnar när Anton inte behöver ta några mediciner. Från mars till slutet av november så åt han regelbundet mediciner ett antal gånger om dagen. Som mest fick han (vad jag kommer ihåg) 7 olika på morgonen, 3 på lunchen, 4 på kvällen plus att vi då vissa dagar var på sjukhuset och han fick intravenöst också. Nu har han morgon och kväll måndagar och tisdagar och varje kväll de övriga dagarna. Sen tillkommer ju vissa behovsmediciner ibland, som tex allergimedicin, illamåendemedicin osv. Tänk vad skönt för Anton den dag han inte behöver ta en enda tablett! Men det är ett tag dit...

Vi jobbar ju för fullt med träning på att ta mediciner i munnen och Anton är jätteduktig! Tanken är ju att ta bort sonden i magen i Uppsala om två veckor...Och även om den har varit väldigt bra att ha den så har det varit MYCKET problem kring den och då slipper vi det.

Mat (som han gillar) äter han jättebra nu, så sondmat har ej behövts på länge. Från att ha vägt runt 20 kg och vara 122 cm lång, så väger han nu 26 och är ca 128 cm lång, så mycket har skett sen i april förra året och den mesta vikt och längdökningen är ju i år. Toppen tycker vi!!!

2 kommentarer:

Tigrinnan sa...

Så härligt att han lagt på sej! Sånt värmer ett oroligt mammahjärta.
/Åsa

Camilla sa...

Det känns verkligen bra! Han har varit liten och tunn ända sen han var ca 1 år och ökat dåligt i vikt och så har det vänt nu. Ett orosmoment mindre just nu i alla fall.