fredag 5 mars 2010

Blodet droppar...

En bild på Tussen och Anton i det soliga vintervädret.
Anton får blod på dagvården i november-09. Våfflan är med som stöd (och jag med förstås).
Anton och jag har tydligen samma blodgrupp. Han tyckte att han skulle få blod från mig om han skulle behöva blod igen, men jag sa att det inte funkar så. Men en bra tanke!


Idag kom jag äntligen iväg för att lämna blod. (Har inte blivit av pga min migrän, eftersom man måste vänta viss tid efter en del mediciner.) Känns skönt att ha gjort nåt bra, det var 7 år sen sist. (Sen jag lämnade blod senast alltså, jag hoppas att jag gjort nåt annat bra på de åren.) Nästa gång ska jag kanske lämna trombocyter, hade "godkänt" värde för det. Och Anton var med som stöd på blodcentralen, kan vara lite intressant för honom eftersom han fick blod och trombocyter ett flertal gånger förra året. Sen fick han hjälpa mig att välja en tackgåva och ni kan gissa vad det blev...en gullig nalle förstås...som ska heta Tussen Ludde. Den kommer från Teddykompaniet och det tyckte Anton var kul, för därifrån kommer ju kaninerna Elvis och Hugo ursprungligen. Fast för oss är ju de Umeåkaniner!

2 kommentarer:

Anna Stilla sa...

Jag fick blod när jag var liten och min far fick lämna sitt. jag minns att jag var stolt över honom.

Camilla sa...

Då var det inte en så tokig tanke ändå från Anton. Det känns jättebra att lämna blod, allra helst som Anton fick ett flertal gånger förra året. För vad skulle vi ha gjort då om inte andra varit blodgivare...